jueves, 22 de julio de 2010

Els Ports en moviment

Se sol dir que les agressions conservadores i centralistes fan augmentar l'independentisme a Catalunya. Una cosa semblant ha passat a Els Ports. La decisió del Govern de Camps de tancar el repetidor del Tossal Gros, amb el que es podia veure TV3 i Canal Aragón, ha fet despertar en un grup de joves una consciència comarcal que, si bé segurament existia, mai no s'havien decidit a articular-la en un moviment reivindicatiu.

Ara 'Els Ports en moviment' ja és un fet. Neixen a partir del desafiament de Camps al territori, però amb la voluntat d'esdevenir un referent reivindicatiu en defensa del territori, a nivell ambiental o fins i tot polític. Sense anar més lluny, al proper Aplec dels Ports pensen preguntar als assistents si creuen que la comarca tindria prous perspectives en el si d'una altra comunitat autònoma.

La terra es mou, i sens dubte és una bona notícia. El poder abusa del món rural perque pensa que és fàcil. I és positiu que hi haja resposta, com també la hi ha a la Terra Alta i la Ribera d'Ebre amb el conflicte eòlic o el cementiri nuclear.

Plataforma per a la defensa de la Terra Alta
Coordinadora Anti Cementiri Nuclear
Imatge: Morella.net

No hay comentarios:

Publicar un comentario